Kuinka valita oikeanlainen trukki - Suomen Konetalo

Kuinka valita oikeanlainen trukki

Trukin valitsemisen ensimmäinen vaihe on määritellä, minkälaisiin käyttöolosuhteisiin se tulee. Ostajan kannattaa tutustua saatavilla oleviin trukkeihin ja määritellä sen käyttötarkoitus voidakseen optimoida sen halutuilla ominaisuuksilla. Trukin valinnan voi aloittaa kätevästi alla olevilla kysymyksillä. Kun olet valmis, ota yhteyttä meihin niin löydämme juuri sinulle sopivan trukin!

Tarvitsetko sähkö-, diesel- vai kaasutrukin?

Sähkötrukit kulkevat akulla, kun taas diesel- ja kaasutrukit eri polttoaineisilla moottoreilla. Löydät lisätietoa polttomoottori ja sähkötrukin eduista myöhemmin tässä oppaassa.

Tuleeko trukki sisä- vai ulkokäyttöön?

Kaasu- ja sähkötrukit sopivat sisäkäyttöön kun taas dieseltrukit ulkokäyttöön. Sisäkäyttöön tulevien trukkien renkaissa on hyvä ottaa huomioon, että renkaat voivat tahrata vaalean lattian.

Minkä kokoiseen tilaan trukki tulee?

Ota huomioon tilan suuruus, kuten käytäväleveydet ja oviaukkojen leveys ja korkeus. Jos järeämmän kokoinen trukki ei koon puolesta mahdu käytäville, on Suomen Konetalolla myynnissä myös kattava valikoima varastotrukkeja, kuten pinoamis- ja lavansiirtovaunuja. Myös, jos tilassa on korkeusrajoituksia, kannattaa valita vapaanostomastollinen trukki.

Kuinka pitkäaikaiseen käyttöön trukki tulee?

Jos trukki tulee vain lyhytaikaiseen käyttöön, kannattaa se ostamisen sijaan vuokrata.

Kuinka paljon painoa tulet nostamaan?

Huolehdi että trukin nostokapasiteetti on tarpeeksi suuri käyttötarkoitukseen. Dieseltrukkia käytetään yleensä raskaiden kuormien nostamiseen.

Käsitteletkö trukilla elintarvikkeita?

Ruokaa käsiteltäessä sähkötrukki on paras valinta, jotta vältyt polttomoottorin haitallisilta päästöiltä.

Kuinka korkealle trukin täytyy yltää tai onko käytettävissä tiloissa korkeusrajoitteita?

Mastojen nostokorkeus vaihtelee trukin mallin ja kapasiteetin mukaan. Vapaanostomastot soveltuvat tilanteisiin, joissa on korkeusrajoitteita esimerkiksi matalat ovet tai kontit.

Tarvitsetko trukkiin lisälaitteita?

Trukkiin on mahdollista asentaa lisälaitteita, jotka helpottavat erilaisten materiaalien liikuttamista. Näitä voidaan hyödyntää esimerkiksi maatalous- ja teollisuusaloilla. Lisälaitteita ovat esimerkiksi pihdit ja jatkohaarukat.

Tarvitsetko trukkiin lisävarusteita?

Pystyt lisäämään trukkiin lisävarusteita, jotka tekevät sen ajosta miellyttävämpää ja turvallisempaa. Lisävarusteisiin kuuluu muun muuassa peruutuskamerat, äärivalot, ilmastointi ja muut mukavuustoiminnot.