Asiakkaan tarpeet keskiössä konehankinnoissa - Suomen Konetalo

Asiakkaan tarpeet keskiössä konehankinnoissa

Suomen Konetalon ja Konttivuokraus Oy:n yhteistyö on alkanut jo vuonna 2017, jolloin Konttivuokraus teki ensimmäisen koneostonsa Suomen Konetalolta. Vuosien varrella konekanta on kasvanut suuremmaksi ja yhteistyö yritysten välillä hitsautunut entistä läheisemmäksi.

Vuonna 2017 MC Containers/ Konttivuokraus Oy etsi konetarpeisiinsa ratkaisua ja päätyi Suomen Konetalolta löytyneeseen Doosanin D25S-7 dieseltrukkiin. Kyseinen trukki toimii tänäkin päivänä osana Konttivuokrauksen Oulun toimipisteen konekalustoa autojen purkamisessa ja lastaamisessa. 

Kokonaisvaltainen yhteistyö

Vuosien ajan yhteistyö on jatkunut niin koneostojen kuin huoltotoiminnan osalta, tällä hetkellä yrityksen käytössä on kymmenkunta konetta, kaikki Suomen Konetalolta. Vuonna 2022 Konttivuokraus Oy etsi Oulun sataman toimipisteeseensä konttikurottajaa, jota lähdettiin kartoittamaan yhteistyössä Suomen Konetalon kanssa. 

Timo Peltola Suomen Konetalosta ja Ralf Mattson Konttivuokrauksesta

Etsinnät tuottivat tulosta ja asiakkaan tarpeita vastaava konttikurottaja löytyi. Helmikuussa 2023 pääsimme tutustumaan tähän järeään koneeseen Oulun Satamassa. Samalla haastattelimme Oulun Depon kenttämanageria Mika Rantahalvaria vuosien ajan jatkuneesta yhteistyöstä.

”Jokaisessa koneostossa Suomen Konetalo on kuunnellut toiveitamme siitä, mitä tarvitsemme ja hoitanut konehankinnat meidän tarpeiden mukaan”, Rantahalvari kommentoi. ”Myös huollot sekä yhteistyö on sujunut saumattomasti jokaisen koneen kohdalla”, hän jatkaa.

Vuosien aikana konevalikoima on kasvanut entisestään ja tällä hetkellä yrityksen kalustosta löytyy monen eri kokoluokan trukkeja sekä konttikurottajat niin tyhjille kuin täysille konteille. Konekaluston pääsääntöinen työtehtävä on konttien sekä varusteiden siirtely ja purkaminen. Pienemmät koneet ovat aktiivisessa hallityöskentelyssä käytössä, ja isommat koneet hoitavat lastaamisen ja purkamisen.

”Koneiden käyttö toiminnassamme on päivittäistä. Tuntikäyttö riippuu paljon päivästä, mutta keskimäärin koneet ovat ajossa noin 2-3 tuntia per päivä”, Rantahalvari kommentoi. 

Puhuttaessa yhteistyöstä ja Konetalon toiminnasta toteaa Rantahalvari suosittelevansa Suomen Konetaloa lämmöllä. ”Jokainen konetarve ja huolto hoidetaan asiantuntevasti ja voin ehdottomasti suositella Suomen Konetalon palveluita”. Yhteistyö Konetalon ja Konttivuokrauksen välillä jatkunee keväällä jälleen uuden konttikurottajan hankinnalla Konttivuokrauksen Etelä-Suomen varikolle Vihtiin.

Konttivuokraus Oy on täyden palvelun konttitoimittaja, jolta ostat ja vuokraat yrityksellesi kaikenlaiset kontit vakiomalleista yksilöllisesti varusteltuihin erikoiskontteihin ja räätälöityihin moduulikokonaisuuksiin. Konttien lisäksi tarjontaan kuuluvat monipuoliset logistiikkapalvelut kuten varastointi, pakkaus, kuljetus ja huolinta.