Pinontavaunu, tukipyörätrukki, työntömastotrukki - Suomen Konetalo

Pinontavaunu, tukipyörätrukki, työntömastotrukki

Miten ne eroavat toisistaan?

Jokaisesta varastossa todennäköisesti on käytössä ainakin yksi pinontavaunu, tukipyörätrukki tai työntömastotrukki. Näitä varastotrukkeja käytetään keski- ja ylätasolla sijaitsevien tavaroiden siirtoon. Niiden soveltuvuus varastoon vaihtelee kuitenkin hyllyratkaisujen mukaan. Pinontavaunua ja tukipyörätrukkia voidaan käyttää varastoissa, joissa tukipyörät tai haarukat sopivat hyllyn alle. Lattiatason täytyy olla siis vapaa tukipyörille tai haarukoille, koska koko trukki liikkuu tavaraa keräiltäessä. Työntömastotrukki kerää tavaraa hyllyn edessä liikkuvan maston avulla, joten lattiatason voi hyödyntää muuhun käyttöön.

Pinontavaunulla hoituu monet materiaalinkäsittelyn tarpeet. Pinkkariksikin kutsuttu pinontavaunu soveltuu tavaransiirtoon lattiatasossa sekä keskitasolla.  Maahantuontimerkeistämme Doosan ja Crown valmistavat pinontavaunuja. Nostokapasiteettia on saatavilla aina 2000 kg asti ja nostokorkeus yltää jopa 5400 mm. Maahantuontimerkkien valikoimaan kuuluvat niin pinontavaunut ajotasolla kuin käyden ajettavat pinoamisvaunut. Valikoimasta löytyy myös pinkkari edestakaisin liikkuvalla haarukkalaitteella, jolloin lattiatason voi hyödyntää muuhun käyttöön! Tarkemmat lisätiedot ja mallit ovat nähtävillä pinontavaunut-sivullamme.

Tukipyörätrukkia ajetaan seisten kiinteällä, lähes suljetulla ajotasolla, joka suojaa kuljettajaa. Kuljettajan ajoasento on sivuttainen, joko istuen tai seisten, ja tukipyörätrukkia hallitaan ohjauspyörällä ja käyttövivuilla. Tukipuörätrukin hyötyjä ovat pieni kääntösäde, sekä etenkin pidemmillä siirtomatkoilla tukipyörätrukin ajonopeus on eduksi.

Työntömastotrukki on monipuolinen valinta varastoon kuin varastoon. Tönärissä eli työntömastotrukissa on isompi maavara ja isommat pyörät kuin tukipyörätrukissa, joten sillä voi tarvittaessa ajaa vaikka ulkona! Liikkuva masto mahdollistaa tavaran siirron ilman, että tukijalat menevät hyllyn alle. Työntömastotrukeissa on vakiovarusteena haarukoiden kallistus ja lisävarusteena on saatavissa nostohaarukoiden hydraulinen sivusiirto ja etäisyyden säätö. Nostokykyä löytyy jopa 2500 kg asti. Maahantuomme uutena Doosanin ja Crownin työntömastotrukkeja. Tutustu trukkimalleihin täällä.

Käytetyt trukit verkkokaupastamme

Trukkikaupastamme löydät niin ajettavat käyden ajettavat pinoamisvaunut kuin ajettavat pinoamisvaunut ja tukipyörätrukit sekä työntömastotrukit käytettynä. Kaikki käytetyt trukit ovat tarkastettuja, kunnostettuja ja huollettuja! Lisätietoja trukeista saat myyjiltämme joko puhelimitse tai sähköpostilla. Yhteystiedot löytyvät myynti-ilmoituksista ja nettisivuiltamme.