”Ilmeisesti asiat on hoidettu hyvin, kun vastuuta on annettu” - Suomen Konetalo

”Ilmeisesti asiat on hoidettu hyvin, kun vastuuta on annettu”

Huoltojohtajan Olli Pynssin ura Suomen Konetalolla alkoi Oulussa vuonna 2017 asentajan saappaista.

”Hain jo vuonna 2016, mutta veljekset eivät vielä silloin palkanneet työntekijöitä.” Vuonna 2017 Timo Peltola kuitenkin soitti, ja pyysi Ollia töihin Suomen Konetalolle.

Olli aloitti työnteon Oulun toimipisteellä asentajana yhdessä työnjohtajan ja vanhemman asentajan kanssa. ”Minut otettiin hyvin vastaan, toiminta oli silloin pienempää kuin nyt, Kokkolan ja Tampereen toimipisteitä vasta aloiteltiin”. Pian uran alkamisen jälkeen Ollille annettiin suurta vastuuta ja hän siirtyi Kokkolan toimipisteelle.

”Lähdin yksin rakentamaan Kokkolaan asiakaskuntaa ja toimipistettä. Asiakkaiden saaminen oli omalla vastuullani”. Vastuun antaminen on kantanut hedelmää ja sitä kautta yritys on saavuttanut teollisuusalaa ja saanut lisää työvoimaa Kokkolaan. Ollin vastuulle tulivat myös takuuasiat. ”Se oli helpointa, sillä minulla oli eniten aikaa niitä hoitaa”. 

Vähitellen vastuuta kasvatettiin, ja yritysfuusiossa A-Trukkien kanssa Ollin harteille annettiin Pohjois-Suomen huoltopäällikkyys. Keväällä 2021 Olli nimitettiin koko organisaation huoltojohtajaksi. ”Ilmeisesti asiat on hoidettu hyvin, kun vastuuta on annettu taakakseen.”

Suomen Konetalolla Olli on viihtynyt jo monta vuotta. ”Vapautta on annettu alusta asti ja nykyisessä työtehtävässä sitä on entistä enemmän” Ollin aloittaessa toiminta on ollut huomattavasti pienempää. ”Se, että on saanut itse olla mukana kasvussa, on palkitsevaa. Ensimmäisten isojen asiakkaiden saaminen on jäänyt positiivisesti mieleen”.

Työstään Olli nauttii joka päivä, ”ei ole kahta samanlaista päivää ja itseään saa ja pääsee haastamaan. Olen itse myös aika kilpailuhenkinen ihminen, joten tulevaisuudessa menestyminen ja ylpeys yritystä kohtaan motivoivat jatkamaan”.

Suomen Konetalon työntekijöiksi Olli toivoo ennen kaikkea positiivista luonnetta. ”Trukkimekaanikon työ on haastavaa, koska olemme paljon asiakkaiden toimitiloissa ja erilaisten koneiden kanssa tekemisissä. On tärkeää, että työntekijä on yleisesti positiivinen, jotta siitä on apua myös asiakaskohtaamisissa.”

Kiinnostuitko? Hae meille töihin