”Jos jokin niin piuhan veto ainakin onnistuu” - Suomen Konetalo

”Jos jokin niin piuhan veto ainakin onnistuu”

Uratarinan valokuva työntekijästä

Oulun toimipisteen varusteluvastaava Jaakko Pahkala saapui yrityksen vahvuuteen vuosi sitten vapun tienoilla. Myöhäisen 1-vuotis juhlapäivän kunniaksi nappasimme Jaakon seuraavana kertomaan hänen uratarinaansa!

Himangalta kotoisin oleva leveää keski-pohjamaan murretta puhuva Pahkala on aikanaan opiskellut Kokkolassa autoasentajaksi ja jatkokouluttautunut Oulun Ammattikorkeakoulussa auto- ja kuljetustekniikan puolella. Hauska sattuma lienee, että Jaakko ja huoltojohtajamme Olli Pynssi ovat kulkeneet samassa tuttavapiirissä sekä rinnakkaisluokilla aina ammattikoulusta saakka!

Koulusta valmistumisen jälkeen Jaakko pääsi töihin Suomen Autohuoltoon, jossa hän toimi ensin asentajana sekä vastasi Novatronin koneohjausjärjestelmien sopimushuolloista ja asennuksista viitisen vuotta. Novatron työ oli reissupainotteista, ja välillä saattoi olla pitkiäkin reissuja tiedossa. Pohjoisin paikka Jaakon muistin mukaan on ollut huoltoreissu Inarissa. Edellämainittujen lisäksi Jaakko toimi Suomen Autohuollossa myös työnjohtajana.

Vuonna 2021 Jaakko Pahkala pohti työpaikan vaihtoa, ja otti yhteyttä vanhaan tuttuun Olliin. Töitä oli tarjolla ja niin Jaakko siirtyi Suomen Konetalon vahvuuteen vuosi sitten. Nykyiseltä nimikkeeltään Pahkala on varusteluvastaava, mutta miehen omin sanoin alaliitteeksi voi lisätä maininnan ”joka paikan höylä”. Työtehtäviä on laidasta laitaan ja kokemuksen osaavaa Pahkalaa on helppo hyödyntää eri tehtävissä.

Varustelutyöt eivät olleet 30-vuotiaalle miehelle uusi asia; Novatron asennuksia tehdessä on monenlaisiin maanrakennuskoneisiin vedetty piuhoja noin 10 kilometrin verran, sekä porattu reikiä koneisiin muutamia tuhansia. ”Jos jokin niin piuhan veto ainakin onnistuu” toteaa Pahkala naureskellen. Myös aiempi työkokemus työkoneiden huolloista sekä korjauksista on auttanut trukkihuolloissa ja varustelussa.

Työtehtäviä Suomen Konetalossa Jaakko kuvailee monipuoliseksi ja vaihtelevaksi. ”Välillä saattaa olla haastavampia työtehtäviä ja välillä perusjuttuja. Joskus joutuu miettimään ja pohtimaan, kun taas toisinaan työ on hyvinkin yksinkertaista.”

Työnantajana Suomen Konetalo on Jaakon mukaan joustava. ”Jos on tarve saada vapaata, niin se järjestyy”, moottorikelkkojen parissa viihtyvä mies toteaa. Sivuhuomautuksena mainittakoon, että Jaakko toimii ahkerasti mukana Keski-Korpi Drag Race Teamissa kisainsinöörinä, eli moottorikelkkakiihdytyskilpailuiden parissa!

Tulevaksi työkaveriksi Jaakko toivoo rentoa, oma-aloitteista ja ahkeraa kaveria, joka tykkää monipuolisesta työstä. Jos kiinnostuit, katso avoimet työpaikat tästä.