RISTEYSALUEEN YLI YHTEISTYÖHÖN - Suomen Konetalo

RISTEYSALUEEN YLI YHTEISTYÖHÖN

Suomen Konetalo sujuvaa asiakkuutta

Suomen Konetalon ja Peltec Oy:n lyhyt välimatka on mahdollistanut yhteistyön, joka toimii nopeasti ja moitteettomasti.

Peltec Oy yritystoimintaan kuuluu rakennuspeltien valmistaminen sekä asentaminen. Konsernissa on yhteensä neljä yritystä, joista kaksi sijaistee Oulussa, kivenheiton päässä Suomen Konetalosta.

Kun Peltec Oy:llä huomattiin mahdolliset trukkitarpeet, otti toimitusjohtaja Arto Ahola yhteyttä Oulun myyjään Timo Peltolaan. Timon nimi oli tuttu jo entuudestaan, sillä konsernin yhdessä yrityksessä, Peltinelosella oli jo käytössä Suomen Konetalolta ostetut trukit. Suosittelujen jälkeen Ahola otti yhteyttä ja trukkikauppaa ruvettiin yhdessä suunnittelemaan. Lopulta Oulun toimipisteille, Peltec Oy:lle sekä Ohutlevyverhoukselle ostettiin kattavasta valikoimasta Doosanin D33 sekä D70 dieseltrukit. Pienempi dieseltrukki vastaa tarpeita, joita Ohutlevyverhouksella on ja järeämpi trukki toimii kriittisenä osana tuotantolinjaa.

Trukit suuressa merkityksessä tuotantolinjalla

Konsernin kolmeen yritykseen on ostettu täysin uudet trukit, jotta koneiden käyttöikä on voitu maksimoida. ”Trukit ovat suuressa merkityksessä tuotantolinjalla, sillä ilman toimivaa trukkia emme voi vaihtaa kelaa paikalleen”, Ahola kertoo. Myös koneiden varustelussa on huomioitu ne tarpeet, joista Peltecin toiminnassa on eniten hyötyä. ”Tilausvaiheessa on käyty todella tarkkaan läpi, mitä hyötyä eri varusteista on ja miten ne vaikuttavat meidän toimintaamme. Tilauksen muodostaminen on tehty todella kädestä pitäen, jotta osaamme varustella koneet tarpeisiimme soveltuviksi”, hän jatkaa. 

Sijainti etuna huoltotarpeiden yllättäessä

Sijainniltaan yritykset ovat idyllisesti risteyksen vastakkaisilla puolilla. ”Tästä sijoittelusta on ollut todella suurta hyötyä silloin, kun trukeissa on ilmennyt huolto- tai korjaustarpeita. Varakoneen on saanut helposti ja kätevästi toiselta puolelta tietä”, Ahola toteaa. Myös muuten yhteistyöstä Aholalla on vain pelkkää positiivista sanottavanaan. ”Tarpeet tulee täyttää, kun niitä on ja Suomen Konetalolta olemme saaneet ammattimaista ja nopeaa palvelua jokaisella kerralla, oli kyseessä sitten huolto tai uuden koneen hankinta”.

Kysyttäessä konkreettista asiaa yhteistyön toimivuuden takana nostaa Ahola esiin yritysten välisen yhteydenpidon ja asioinnin helppouden, ”Konetalolaisiin on saanut yhteyden todella nopeasti silloin, kun on ollut tarvetta.”

Peltec on rakennuspeltien valmistukseen keskittynyt peltisepänliike, jonka ammattitaitoinen henkilökunta valmistaa nykyaikaisella konekannalla laadukkaat tuotteet kilpailukykyiseen hintaan. Toimitukset hoituvat nopeasti ympäri Suomen sopimushuolitsijan välityksellä.

Tutustu tarkemmin www.peltec.fi