Trukin renkaat - ilmakumi- vai joustokumirengas? - Suomen Konetalo

Trukin renkaat – ilmakumi- vai joustokumirengas?

Trukin renkaiden valintaan vaikuttavat sen ajo-olosuhteet. Jos trukki tulee käyttöön vaalealle lattialle, kannattaa valita trukin renkaat, jotka eivät tahraa lattiaa. Harkitse myös, tarvitsetko renkaisiin uritusta tai nastoitusta.

Tyypillisimmät rengasmallit ovat ilmakumirenkaat ja joustokumirenkaat eli umpikumirenkaat. Alapuolelta voit löytää tietoa, kumpi rengasmalli on sinulle paras vaihtoehto.

Joustokumirenkaat

Joustokumirenkaat ovat paras valinta trukille, joka tulee ulko- sekä sisäkäyttöön. Nämä renkaat ovat pitkäkestoiset ja siksi sopivat monenlaisiin ajo-olosuhteisiin. Esimerkiksi työmailla joustokumirengas on erinomainen valinta puhkeamisvaaran vuoksi. Myös muihin ajo-olosuhteisiin, joissa on korkeampi riski renkaan puhkeamiselle, kannattaa valita joustokumirenkaat. Joustokumirenkaalla on myös korkeampi kantokyky, joten se kannattaa myös ottaa huomioon rengastyyppiä valitessa.

Trukin ilmakumirenkaat, Talvipintainen trukin rengas

Trukin renkaat voidaan myös pinnoittaa talvipinnalle, jolloin renkaalla on enemmän pitoa. Talvipinnoite on saatavilla sekä joustokumirenkaalle että ilmakumirenkaalle.

Ilmakumirenkaat

Ilmakumirenkaat ovat kustannustehokas valinta silloin, kun alusta ei aseta renkaalle suurta puhkeamisvaaraa. Ilmakumirengas on edullisempi hankinta. Lisäksi ilmakumirenkaan pito on talviaikaan parempi kuin joustokumirenkaalla. Ilmakumirenkaiden hankinnassa kannattaa kuitenkin huomioida trukin nostokapasiteetti, koska renkaan kantokyky on pienempi kuin joustokumirenkaalla.

Maahantuomme useita laadukkaita rengasmerkkejä. Trukin renkaat voi hankkia helposti Trukkikaupastamme toimipisteelle toimitettuna. Varaosamyyjämme auttavat myös mielellään joko sähköpostitse varaosat@suomenkonetalo.fi tai puhelimitse p. 010 524 8011.

Teemme myös kaikki rengastyöt, kuten renkaiden uritukset sekä vannetyöt ja muut korjaustyöt!