Trukkien rahoitusratkaisut: esittelyssä leasingrahoitus - Suomen Konetalo

Trukkien rahoitusratkaisut: esittelyssä leasingrahoitus

Tämä artikkeli on sinulle, joka mietit trukin hankintaa rahoituksella. Trukin rahoitukseen liittyvät kysymykset ovat todennäköisesti ensimmäisten kysymysten joukossa, joita hankinta-aikeet herättävät. Tehtävämme on tehdä trukki-investointisi, ja trukin käyttö, mahdollisimman vaivattomaksi ja siksi esittelemmekin leasingrahoitusratkaisut.

Trukin hankinta leasingrahoituksella on itseasiassa käyttöomaisuuden pitkäaikaista vuokraamista. Leasingrahoitus on taseen ulkopuolinen erä eli se käsitellään kirjanpidossa vuokrana. Tämä onkin leasing-rahoituksen ero osamaksurahoitukseen verrattuna, koska osamaksurahoitukset sisältyvät taseen vieraaseen pääomaan.

Miksi valita leasing?

  • Se on helppoa ja nopeaa. Voit sopia myyjän kanssa sopimuskauden pituuden yrityksesi tarpeisiin sopivaksi sekä sopia koneen lunastamisesta sopimuskauden jälkeen. Myyjä hoitaa puolestasi hakemuksen rahoitusyhtiölle sovitun sisällön mukaisesti ja asiakkaan tehtävä on vahvistaa sopimus.
  • Budjetointi on vaivatonta, koska vuokraerien suuruus on etukäteen tiedossa koko sopimuskauden ajan.
  • Vuokraerien suuruuden voi sovittaa myös kausivaihteluihin sopivaksi. Esimerkiksi jos kesäaikaan liikevaihto on suurempaa, voi vuokraerien määrää korottaa ja vastaavasti hiljaisempina aikoina vuokraeriä voidaan pienentää.
  • Yrityksen pääomaa vapautuu ydinliiketoimintaan, koska leasingrahoitus ei rasita tasetta.
  • Vuokra on verotuksessa vähennyskelpoinen erä.

Rahoitusvaihtoehtoihimme kuuluu kolme erilaista leasingrahoitusvaihtoehtoa: rahoitusleasing, huoltoleasing ja käyttövuokra. Leasing ei tarvitse vakuuksia tai käsirahaa, koska leasingkohde itsessään toimii vakuutena. Mikäli investoimanne trukki vaatisikin päivittämistä kesken sopimuskauden, muutoksetkin ovat mahdollisia.

Rahoitusleasing

Rahoitusleasing sisältää koneen vuokran ja asiakkaalla on mahdollisuus lunastaa kone sopimuskauden jälkeen.

Huoltoleasing

Huoltoleasing sisältää rahoitusleasingin lisäksi trukin määräaikaishuollot sovitun ajotuntimäärän mukaisesti. Huoltopalvelu sisältää sekä työn että työhön tarvittavat osat. Lisäksi asiakkaalla on mahdollisuus lunastaa kone jäännösarvolla sopimuskauden jälkeen. Sopimuskauden pituus ja jäännösarvon suuruus on erikseen sovittavissa.

Käyttövuokra

Käyttövuokra sisältää rahoitusleasingin, huoltosopimuksen sekä tekniset viat koko sopimuskauden ajan myös takuuajan jälkeen. Sopimuksen sisältö on neuvoteltavissa juuri asiakkaan tarpeiden mukaan ja sopimukseen voidaan sisällyttää esimerkiksi renkaat. Asiakkaan näkökulmasta tämä on huoleton ja riskitön vaihtoehto. Asiakas on vapaa jäännösarvovastuista sopimuskauden päättyessä, koska myyjäliike vastaa niistä.

Huoltoleasingin ja käyttövuokran etuja ovat ehdottomasti käyttökustannusten ennustettavuus. Trukin käyttöikä myös pitenee, kun sitä huollattaa säännöllisesti huolto-ohjelman mukaan, jolloin sen kokonaiskustannukset pysyvät alhaisina.

Kaikkien leasingrahoitusvaihtoehtojen sopimuskauden pituudeksi on valittavissa 12–84 kk.

Sales and Lease Back

Myös niin kutsuttu Sales and Lease Back -malli on mahdollista. Jos yrityksesi omistuksessa on koneita, voimme ostaa vanhan kalustosi ja leasata yrityksellesi uuden kaluston. Näin vapautat pääomaa yrityksesi ydinliiketoiminnan käyttöön ja ennakoit tulevia kustannuksia.

Jos haluat keskustella leasingrahoituksesta lisää, voit jättää yhteydenottopyynnön tai soittaa myyjillemme. Vastaamme mielellämme kysymyksiisi. Varastossa oleviin trukkeihin voit tutustua trukkikaupassamme.