”Konetalo antaa vapautta toimia ja toteuttaa itseään" - Suomen Konetalo

”Konetalo antaa vapautta toimia ja toteuttaa itseään”

24-vuotias nokialaislähtöinen Sauli Mäenpää saapui Suomen Konetalolle trukkiasentajaksi noin kaksi ja puoli vuotta sitten. Tämä puhelias ja koko yrityksen positiivisin veijari oli alkujaan autoasentajana samassa työpaikassa huoltopäällikkö Kristo Asumaniemen kanssa. 

Ei varmaan tarvitse arvata, kuka Saulin Suomen Konetalolle loppujen lopuksi värväsi?

Kristo huhuili Saulia Suomen Konetalolle töihin, mutta mies ei ollut vielä valmis vaihtamaan työpaikkaa. Autojen parissa myös vapaa-ajalla viihtyvä Mäenpää halusi vielä jatkaa autoasentajan hommia, kun intoa riitti. Puoli vuotta myöhemmin mies kuitenkin tarttui puhelimeen ja tiedusteli työpaikkaa. Kuin tilauksesta, oli Tampereelle avautumassa trukkiasentajan paikka, joten Sauli väsäsi itselleen CV:n ja lähetti sen eteenpäin. Haastattelun jälkeen nuorta miestä pidettiin muutama päivä jännityksessä, kunnes kutsu töihin ilmestyi. Näin alkoikin Saulin ura Suomen Konetalolla.

Saulin pääsääntöiseen työhön kuuluu koneiden fiksaus ja työ itsessään on miehen mieleen. ”Tykkään siitä, kun saa nähdä oman käden jäljen ja kehityksen työssään. Työnkuvassa pääsee myös käyttämään luovuutta, sillä ei ole olemassa yhtä oikeaa tapaa, joka sopisi jokaiseen koneeseen.” Nuoresta iästään huolimatta myös Mäenpää kokee, että vastuuta annetaan ikää katsomatta. ”Aluksi vastuuta ja luottoa oli varmasti vähemmän, mutta aika nopeasti asia muuttui, ja vuosien varrella luottamus on vain vahvistunut. Konetalolla ei sokeasti tuijoteta vain paperilla olevaa kokemusta.”

Sauli on työkavereidenkin keskuudessa tunnettu positiivisuudestaan jopa niin mittavasti, että muilla toimipisteillä huhutaan, kuka tämä mystinen positiivisuuden perikuva on. ”Mulla on harvoin huonoja päiviä ja pyrin aina olemaan mahdollisimman ystävällinen myös muille ihmisille. En jaksa valittaa pienestä”, Mäenpää itse toteaa.

Vaikka Sauli viettääkin useimmiten päivänsä yksin radion kanssa hallissa on hänellä Ylöjärven toimipisteestä ja sen dynamiikasta sanottavanaan vain yksi sana: loistava. Kaikki toimipisteellä puhaltavat yhteen hiileen ja auttavat toisiaan tarpeen tullen, vaikka suoraa vastausta ei itseltä löytyisikään.

Tulevaisuuden työkavereilta Sauli toivoo yllätys yllätys; positiivisuutta. ”Positiivisuudella pääsee pitkälle ja itse pyrin aina olemaan positiivisella asenteella.”

Nuori mies antaa myös rohkaisua siihen, että jos ala kokonaisuudessaan kiinnostaa, niin tässä yrityksessä pääsee testaamaan omia vahvuusalueitaan todella monipuolisesti; ”Konetalo antaa vapautta toimia ja toteuttaa itseään. Jos on mielenkiintoa trukkialaan, niin tässä yrityksessä saat tehdä sitä mikä sinua kiinnostaa”.  Vastaus kiteyttää hyvin sen, kuinka monipuolista työtä Suomen Konetalon huoltohalleihin mahtuu. 

Jos kiinnostuit työstä konetalolaisena, katso avoimet työpaikat tästä.